ללקק את האצבעות: אילו מאכלים כדאי להגיש בחינה מרוקאית?

כמעט כולנו יודעים מה זה חינה מרוקאית. מי שלא, יכול לחקור קצת ולגלות יותר על הטקס המשמח הזה, טקס מסורתי עדתי, המחבר אנשים יחד. אם אתם מארגנים טקס כזה, חשוב לדעת איזה כיבוד או אוכל מגישים לאורחים. לעדה המרוקאית מגוון מאכלים ששמורים לאירועים וטקסים מיוחדים. הנה כמה אופציות אשר מתאימות לטקס החינה.

קובה מטוגן

מנת פתיחה חגיגית שפותחת את התיאבון ואת הלב. כאשר מדובר בחינה, רבים יודעים כי הטקס הזה מחייב משהו טעים ומשביע, לפחות לפתיחה של האירוע. קובה מטוגן היא מנת ביס מספקת וטעימה אותה אפשר להגיש בכניסה לצד סיגרים מרוקאים, פסטלים מטוגנים, רטבים וכל מה שרוצים להגיש בכניסה. בכניסה לאולם או למרחב בו אתם חוגגים, אפשר לסדר פלטת מטוגנים אלגנטית עם קובה צמחוני או בשרי, וכך לאפשר פתיחה חגיגית במיוחד ולתת טעימה מסורתית באירוע המשמח.

אם בא לכם לגוון, אפשר לבחור בסגנון מעט שונה, כמו טורטיות מטוגנות עם גוואקמולה, או עם רוטב סלסה מרוקאי ושאר מנות פתיח טעימות וקלילות.

מרק קוסקוס מהביל

מרק קוסקוס או תבשיל קוסקוס הוא חלק בלתי נפרד מכל ארוחה מרוקאית. מדובר בפתיתים עשויים סולת אשר מפוררים ומבושלים בצורה מיוחדת, על ידי שפים ובשלנים של העדה המרוקנית. את הקוסקוס הצהבהב מגשים לצד מרק ירקות שיש בו דלעת, גזר, תפוח אדמה, קישוא ואפילו חתיכות בשר. את הקוסקוס אפשר להגיש כמנה עיקרית או בקעריות קטנות, אותן אפשר לקחת וללכת הלאה אל המשך החגיגה.

לעיתים, בזמן חגיגות ואירועים שונים, אוהבים להגיש בעדה המרוקאית קוסקוס מתוק מלווה פירות יבשים כמו תמרים, תאנים וצימוקים וכל מה שעושה טוב על הלב.

 

 

קציצות דגים

גם קציצות דגים הן מאכל אהוב על העדה, בעיקר כשהן מתובלות נכון ומוגשות עם רוטב אדום וטעים. קציצות אפשר להגיש כמנה ראשונה או כמנת ביס של קציצה אחת או שתיים מוגשות בתוך קערית, לצד חלה. בעדה המרוקאית נוהגים להכין קציצות דגים ברוטב חריימה או קציצות דגים וירק מתובלות, בטעם מתוק או חמצמץ. בחרו את הקציצות המתאימות לאירוע שלכם וכאלה אשר מתכתבות עם שאר המאכלים שבתפריט.

כריך פריקסה

סנדוויץ' או כריך "פריקסה" הוא כריך עדתי מלא טעמים! מדובר בלחמניות מטוגנות או אפויות, אשר ממלאים בכול טוב! את הלחמניות אפשר למלא בדג טונה, בחתיכות תפוח אדמה רתוח, בביצה קשה חתוכה, מיונז, מלח ופלפל. את הכריך אפשר להגיש עם רטבים של טחינה או עם לימון כבוש, ולתת לאורחים שלכם ליהנות מחגיגה נהדרת של טעם וריח.

קינוחים מתוקים

בכל חינה מרוקאית כדאי להגיש קינוחים מתוקים, החל מהספינג' הטעים אותו אוכלים לצד תה מהביל, עד לעוגיות שקדים, עוגיות שקרמה, פחזניות ועוד מיני תופינים. בעדה המרוקאית מאמינים שאכילה של משהו מתוק היא סגולה לאושר ומתיקות בחיים, כמו גם לנועם בחיי הנישואין וחיים מלאי אהבה.

לסיכום,

אוכל וחינה הם דברים בלתי נפרדים. את כל האוכל המסורתי ואת הכיבוד והקינוחים, אפשר להזמין משפים מרוקאים או מחברת הפקות מומחית בארגון חינה. כך אפשר פשוט להגיע לאירוע שלכם, ולהרגיש כמו נסיך ונסיכה, רגע לפני החתונה.

מאמרים אחרונים

גאווה ישראלית

נגישות