מכללת רימונים מציגה: בית ספר לבישול לנוער

האם ילדיכם מתעניינים בבישול? רוצים להיות שפים כשהם יהיו גדולים? מסוקרנים במיוחד מכל סודות האפייה ושיטות חיתוך מעניינות? אם התשובה היא חיובית, כדאי שתכירו את בית הספר התיכון שעשוי לעניין אותם ולספק להם בדיוק את כל הידע שהם שואפים לקבל – בית הספר לבישול לנוער של מכללת נוער. אם אתם תושבי הצפון, מאמר זה הוא בדיוק בשבילכם.

תיכון, לימודי טבחות ועוד

לימודים בתיכון הם שלב בלימודים שבו בדרך כלל מתחילים להתמקד בתחומים ובכיוונים שונים, בוחנים את האפשרויות ולומדים יותר לעומק מקצועות מסוימים, כל אחד ואחת על פי העדפותיהם האישיות. התיכון הקולינרי של מכללת רימונים בטבריה מספק את האפשרות לבחון את תחום הטבחות והקונדיטוריה, שבו קיים ביקוש מתמשך לעובדים ברחבי הארץ. הלימודים האלה משלבים השכלה, תעסוקה וערכים שונים גם לגבי עולם התעסוקה וגם בנושאים כלליים יותר. מדובר על בית ספר תיכון על-אזורי שמיועד לכל אזור הצפון, כולל טבריה, עפולה, צפת, נוף הגליל, בית שאן ובקעת הירדן, ולומדים בו כ-70 בני נוער בכיתות ט', י', י"א וי"ב.

אז מה לומדים שם?

במבט מהיר, אלה כמה נקודות מפתח עיקריות לגבי הלימודים עצמם:

  • לימודי טבחות: הלימודים כוללים לימודי טבחות סוג 1, שבהם ילדיכם ילמדו על תורת האירוח והיין, על נתחי בשרים ועל שיטות שונות לחיתוך, עיבוד ובישול ירקות.
  • טבחות סוג 2: בבית הספר לבישול לנוער רימונים טבריה אמורה להיפתח כיתה י"ג שמיועדת לילדים שרוצים להמשיך את לימודי הטבעות המקצועיים שלהם ולקבל תעודת טבחות סוג 2.
  • קונדיטאות: הלימודים כוללים גם לימודים בתחום הקונדיטאות – המוכר יותר בשם קונדיטוריה – שהוא תחום מקצועי נפרד ומיוחד במינו.
  • מקצועות ליבה: התלמידים לומדים בבית הספר הקולינרי לא רק בישול וקונדיטוריה אלא גם לימודי ליבה שונים, וביניהם אנגלית, מתמטיקה, אזרחות, היסטוריה ועברית. המטרה היא שיצאו בסופו של דבר עם תעודת 12 שנות לימוד וצבירת יחידות לבגרות.

 

 

למה דווקא במכללת רימונים?

מדוע כדאי לבני נוער שאוהבים לבשל להירשם לתוכנית של בית ספר לבישול לנוער רימונים טבריה? הינה כמה סיבות:

  • לימודים מסודרים: זהו מוסד לימודי מסודר ומורשה שפועל בפיקוח ובמימון משרד העבודה.
  • ותק: המקום פועל זו השנה העשירית, ולמכללה אלפי בוגרים שלמדו במסלול זה או במסלולי מינהל מלונאות, ניהול משק, הפקת ועיצוב אירועים, ברמנים וקורסי הסמכה לשפים.
  • שילוב עבודה בשכר: במסגרת כיתות י"א וי"ב התלמידים זוכים להשתלב בעבודה בשכר במטבחי מלונות, במסעדות, באולמות אירועים ובחברות קייטרינג.
  • לומדים בהתאם לדרישות: תוכניות הלימודים מותאמות לדרישות הקיימות בענפים הנלמדים, והן נובעות גם משיתוף פעולה עם גורמים כמו משרד העבודה, משרד התיירות והתאחדות המלונות בישראל. המכללה שומרת על קשר גם עם מגוון מלונות ואתרי תיירות ברחבי הארץ, שבהם מועסקים בוגרים וסטודנטים.
  • סיוע לתלמידים עם קשיי למידה: ביה"ס מספק מענה מיוחד לתלמידים בעלי קשיי למידה על ידי מתן שיעורים אישיים ולמידה בקבוצות קטנות.
  • פעילויות חברתיות: בית הספר לבישול לנוער רימונים טבריה מספק לתלמידים גם פעילויות תרבות מעשירות מסוגים שונים, כמו למשל פעילויות חברה, סיורים וטיולים.
  • התנדבות: התלמידים גם משתתפים במגוון פעילויות התנדבות בשיתוף ילדי בית ספר דקלים שבטבריה וכן במסגרת פרויקט "אמץ אתר" באתר חמת טבריה.
  • הכנה לשירות בצה"ל: עוד פעילות חשובה של מכללת רימונים היא הכנה של בני הנוער לקראת הגיוס לשירות צבאי או לאומי.

לסיכום

מבין האפשרויות הרבות שלימודי תיכון מציבים, הלימודים הקולינריים במכללת רימונים היא ללא ספק הזדמנות שונה ומיוחדת במינה שחבל מאוד לפספס. אם ילדיכם מתעניינים במקצועות הבישול, הקונדיטוריה והאפייה וחולמים להתעמק בתחום, עזרו להם להגשים את החלום כבר כבני נוער מבלי שיצטרכו לחכות שנים רבות. אם אתם גרים באזור הצפון כדאי לבדוק את בית הספר לבישול לנוער רימונים טבריה – אתם לא תתחרטו.

מאמרים אחרונים

גאווה ישראלית

נגישות