חיתולים, מוצצים ובקבוקים: איך נכון לגמול ילדים?

תהליך של גמילת ילדים הוא מאתגר בעבור כל הורה, בין אם מדובר בילד ראשון או בילד הכי קטן במשפחה. למעשה, תהליך גמילה צריך להתבצע בצורה הדרגתית, וזאת מתוך מטרה לאפשר לילד להסתגל למצב החדש ואף למנוע רגרסיה. בשביל לסייע לכם, בחרנו להציג את מיטב הטיפים לטובת גמילה נכונה של ילדים. מוכנים? בואו נצא לדרך!

גמילה מחיתולים – כל מה שרציתם לדעת

גמילה מחיתולים מתבצעת לרוב באזור גיל שנתיים, אז לילדים יש את היכולת ההתנהגותיות כמו גם הקוגניטיבית לבצע את הצרכים באופן עצמאי. בשביל לבצע את התהליך בצורה נכונה, רצוי לקרוא את המדריך אשר עוסק בשאלה איך נכון להתכונן לקראת גמילה מחיתולים הנערך על ידי מומחים בתחום ויכול לספק לכם מידע קונקראטי בו תוכלו להיעזר, וזאת מאחר ותהליך הגמילה צריך להתבצע באמצעות ציוד הכולל בין היתר סיר שישמש את הילד גם בזמן שהוא נמצא בבית אבל גם בזמן שהוא נמצא בתוך מסגרת, כמו למשל הגן. לפני שמתחילים בתהליך הזה רצוי ליצור קשר עם הגננות ולעדכן אותן, וזאת מתוך מטרה להתחיל את התהליך ביחד.

 

חיתולים, מוצצים ובקבוקים: איך נכון לגמול ילדים?

 

בנוסף, חשוב מאוד לנהל שיחה עם הילד ולהסביר לילד אודות תהליך הגמילה לצד עידוד שלו לבצע את הצרכים באופן עצמאי, באמצעות הפגנת התעניינות וסקרנות. ככל שהילד מביע הנאה מוגברת מעשייה של הצרכים בסיר ולא בחיתול, אפשר להתקדם לאט ובזהירות. לכם כהורים יש תפקיד חיוני בהצלחה של הילד ועל כן אפשר בהחלט לתת מילות של עידוד כמו גם פרסים קטנים שיעודדו את הילד ויאפשרו לו לפתח את המיומנות הזו. בזמן התהליך של הגמילה מומלץ לערב גם את הילד הן מבחינת בחירה של סיר וגם מבחינה של תחתונים, כחלק מהבנה כי מעורבות משותפת שלכם כמו גם שלו היא מהפתח ליצירה של תהליך מוצלח ועם מינימום של רגרסיה.

גמילה ממוצץ ובקבוק

גמילה ממוצץ כמו גם בקבוק צריכה להתבצע במסגרת של שיתוף פעולה ביחד עם הילד. בכל הקשור למוצצים, אפשר בהחלט ליצור עם הילד חוויה משותפת בדמות טקס פרידה ממוצץ שבמסגרתו תיידעו את הילד כי המוצצים שלו עוברים לילדים שזקוקים לכך, כאשר ניתן לקשור את המוצצים לבלון ולהעיף אותו ביחד. בנוסף, באופן הדרגתי הסתירו את המוצצים מהילד והשאירו לו מוצץ בודד עד אשר הוא מחליט לוותר גם עליו, בעידוד מצדכם. מאחר ומוצץ בגילאים בוגרים עשוי לגרום לנזקים לשיניים, חשוב שאתם כהורים תהיו החלטיים עם ההחלטה ולא תיכנעו ללחצים שעשויים להיות מופעלים מצד התינוק, בין אם הוא רוצה את המוצץ או להמשיך לאכול בבקבוק.

הקשבה לצרכים של הילד וכן התייעצות עם אנשי מקצוע יכולה לסייע לכם מאוד בתהליך של גמילה ממוצץ כמו גם בקבוק, אולם חשוב גם לרתום את שאר בני המשפחה וכן את הצוותים החינוכיים אשר ישלבו איתכם ידיים מתוך מטרה להוביל בסופו של דבר ליצירה של תהליך גמילה מוצלח, המתבצע בשיתוף פעולה ועם פתיחות והקשבה למצב הרגשי של הילד.

לסיכום

כהורים שמבינים כי הילד כבר גדל ועכשיו הגיע הזמן להתחיל את תהליך הגמילה, חשוב מאוד קודם כל לקבל החלטה עם עצמכם ולעמוד בה. קראו היטב את הטיפים אותם הצגנו גם אתם תוכלו להתקדם לעבר השלב הבא ובהתאם לכך ליצור בעבור הילד מעטפת תומכת שתאפשר לו לפרוס כנפיים ולפעול באופן עצמאי, גם מבחינת הרגלי האכילה וההרגעה העצמית אבל גם מבחינת היכולת לעשות את הצרכים באופן עצמאי וללא צורך בהתערבות מכם.

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, ואין לראות בו חוות דעת רפואית ומקצועית. כדי לקבל את המענה המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.

מאמרים אחרונים

גאווה ישראלית

נגישות