מכורים לאוכל חריף? אתם לא לבד – לחריף יש שימושים קולינריים רבים במגוון תרבויות בעולם, והוא הפך חביב גם על הישראלים. למאכלים חריפים יש טעם חזק, דומיננטי ויש שיגידו שגם ממכר, ואכן אנשים רבים לא יכולים להפסיק לאכול ממנו. החריף יכול לשמש כתיבול לפי טעם אישי במאכלים שונים, אך יש לא מעט מאכלים מעניינים וטעימים שהם בהגדרה ידועים כחריפים, כך שבלי החריף הם פשוט לא אותו הדבר. אז אם גם אתם נמנים על חובבי הטעם השנוי במחלוקת, הינה רשימה של מאכלים שלא תוכלו לסרב להם אף פעם!
נקניקיות מרגז
נקניקיות זה תמיד טעים, אבל בינינו, כשהן חריפות הן אפילו טעימות יותר. מקורן של נקניקיות המרגז החריפות הוא מהמטבח הצפון אפריקאי, הן עשויות בשר בקר ומתובלות בנדיבות. את הנקניקיות מקובל להגיש לאחר צלייה טובה על המנגל או בתנור, לצד שלל תוספות מפנקות לבחירתכם. אופציה נוספת היא להגיש אותן בתוך לחמנייה יחד עם קטשופ, חרדל וכרוב כבוש.
סחוג
המכורים האמיתיים לחריף תמיד יחזיקו לפחות צנצנת סחוג אחת בבית, בין אם לתיבול מאכלים ובין אם למריחה בתוך סנדוויץ' או טוסט. מקורו של הסחוג הוא במטבח התימני, והוא למעשה ממרח בצבע אדום או ירוק העשוי פלפלים חריפים. כמו כן, קיים ממרח סחוג בתוספת עגבניות, וצבעו בדרך כלל יהיה חום. ניתן להכין סחוג בבית בקלות ובמהירות, אך גם על המדפים בסופר תוכלו למצוא מגוון רחב של סחוג לפי סוגים וחברות ואפילו בדרגות חריפות שונות.
חריימה
דגים וחריף הם השידוך המושלם ובמטבחים רבים בעולם מקפידים לשלב ביניהם. החריימה מגיע אלינו מהמטבח הצפון אפריקאי ויש לו גרסאות רבות, שהמשותף לכולן הוא חוק בסיסי אחד – כמה שיותר אדום וכמה שיותר חריף. הגרסה הבסיסית ביותר של החריימה היא דג ברוטב עגבניות חריף, כשלעיתים יש המוסיפים לרוטב גרגירי חומוס, לימון כבוש או גזר. מה שבטוח הוא שאת החריימה הכי טעים לאכול לצד חלה טרייה, אותה ניתן לטבול ברוטב החריף.
מטבוחה
אין ישראלי שלא מכיר את המטבוחה, והיא מאכל אהוב בקרב חובבי החריף. המילה "מטבוחה" בערבית פירושה "מבושלת", ואכן המטבוחה היא סוג של סלט מבושל העשוי עגבניות, פלפלים חריפים ושום. מקורו של הסלט הוא מהמטבח המרוקאי, אך גם למטבח הלובי ולמטבח הטוניסאי יש גרסאות משלהם לסלט הזה. בכל אופן, מדובר בסלט נפוץ מאוד במטבח הישראלי וניתן למצוא אותו כמעט בכל מסעדה מזרחית.
צ'ילי קון קרנה
צ'ילי קון קרנה היא אחת ממנות הדגל של המטבח המקסיקני, הידוע בחיבתו לחריף. פירוש השם המילולי של המנה הוא "צ'ילי עם בשר", ואכן הצ'ילי קון קרנה בגרסתו הקלאסית הוא סוג של נזיד העשוי בשר טחון, תבלינים והמון צ'ילי חריף. בגרסאות נוספות למנה, יש המוסיפים לה רסק עגבניות ושעועית לבנה או אדומה, אך הבסיס נשאר תמיד צ'ילי ובשר טחון. צבעו של הנזיד הוא חום-אדמדם, ומקובל להגיש אותו לצד אורז.
סיכום
לסיכום, כפי שיש הרבה אנשים שסולדים מאוכל חריף ולא מבינים את ההתלהבות ממנו, כך מסתובבים בינינו לא מעט אנשים שחושבים שחריף זה הכי טעים שיש. אם אתם שייכים לסוג האחרון, למזלכם כמעט כל תרבות בעולם אימצה את החריף בצורה כזו או אחרת לתוך המאכלים שלה, כך שתוכלו בקלות לשלב אותו בתפריט שלכם בצורה מגוונת וכיפית.