כשאנו חשים לא בטוב או זקוקים לטיפול כזה או אחר, רובינו סומכים בעיניים עצומות על הרופאים ועל הצוותים הרופאים במרפאות ובבתי החולים שיעניקו לנו את הטיפול הטוב ביותר שיחזיר אותנו לאיתננו במהרה. כמובן שהרופאים ועובדי צוותי הרפואה בישראל הם אנשי מקצוע מסורים שעושים הכול למעננו החולים, אך קורה לפעמים שגם הם מתרשלים בתפקידם למרבה הצער וזה משהו שאכן יכול לפגוע בנו החולים בסופו של דבר. המצבים הללו נקראים רשלנות רפואית וכשדברים כאלו קורים וכאשר ניתן להוכיח אותם, נפגעים יכולים לקבל סכומי פיצויים משמעותיים שלהם הם בהחלט יידרשו לצורך שיקום רפואי לאחר הנזק. בואו ננסה להבין מה זה אומר בדיוק, ניתן כמה דוגמאות למקרים כאלו וננסה להבין מה צריך לעשות ברגע האמת.
זכרו – ידע זה כוח
במאמר הזה נביא בפניכם בצורה מתומצתת את עיקרי הדברים בנושא של רשלנות רפואית אך חשוב לזכור שברגע האמת חייבים להבין את הנושא יותר לעומק כדי לגבש תוכנית פעולה מתאימה. אנו ממליצים לנסות ולאסוף כמה שיותר מידע בנושא ובשלב הראשון תוכלו להיכנס לפורום רשלנות רפואית באתר Lawtip שבו תוכלו למצוא את המידע השלם והעדכני ביותר בנושא. כמו כן תוכלו למצוא דרך האתר את עורכי הדין הטובים ביותר בתחום וזהו בהחלט מקור מידע מצוין להתחיל איתו.
מהי רשלנות רפואית?
קודם חשוב להבין שלא כל טעות של רופא היא בגדר רשלנות רפואית. רפואה היא מקצוע ומורכב וגם רופאים שעושים ברגע נתון את הטוב ביותר עבור המטופלים שלהם עשויים לטעות. רשלנות רפואית אם כך היא מצב שבו נגרם נזק למטופל בגלל טיפול לא נכון של הרופא, חוסר זהירות שלו או אי מתן הסברים על מהות הטיפול (אחוזי ההצלחה, שימוש בתרופות, הנחיות לפני הליך כזה או אחר וכו׳) מצדו. למשל:
- רופא שבחר בהליך רפואי לא נכון כאשר ברור על פי דעת מומחים שהיה מקום לפעול בדרך אחרת.
- רופא שלא נקט בכל אמצעי הזהירות הבסיסיים לפני הליך רפואי כלשהו מה שגרם לנזק רפואי למטופל.
- רופא שלא מסר הנחיות מדויקות למטופל באשר לתהליך ההחלמה ובכך גרם לנזק.
כדי שרשלנות רפואית אכן תוכר, לא מספיק להוכיח כי למטופל נגרם נזק וכי הרופא פעל בצורה לא נכונה או חרג מתפקידו, אלא צריך גם להוכיח את הקשר הסיבתי בין שני הדברים. כלומר, העובדה שהרופא פעל בצורה לא נכונה גרמה לפגיעה ממנה סובל כעת המטופל.
אז מה עושים?
ובכן – בשלב הראשון חשוב להעניק לעצמכם טיפול רפואי ולטפל בנזק שנגרם עקב הרשלנות. מכאן, הכתובת הבאה שלכם היא עורך דין מנוסה לענייני רשלנות רפואית. כבר בפגישה הראשונה תוכלו להבין אם אכן מדובר על מקרה של רשלנות רפואית והאם יש עילה להגשת תביעה.
שימו לב שמומלץ בחום לשמור ולתייק בצורה מסודרת כל מסמך שהוא שאתם מקבלים לאחר ביקור אצל הרופא. ברגע האמת המסמכים הללו ישמשו כראיות בבית המשפט ויאפשרו לכם לקבל את הפיצויים שמגיעים לכם.
במרבית המקרים תביעות רשלנות רפואית ייסגרו בהסדרי טיעון ולא יגיעו עד לשופט ובהחלט ניתן לקבל סכומי פיצויים הולמים גם באופן הזה. אל תחששו מטיפול וסמכו על הרופאים שאתם מכירים ומודעים לניסיון ולמקצועיות שלהם אך תמיד כדאי להיות עם היד על הדופק. חשוב לגלות ערנות ולפנות לסיוע משפטי ורפואי במקרה וזה אכן קורה. אנו מזכירים לכם כי תוכלו למצוא מידע נוסף באתר Lawtip ומאחלים לכם בריאות ושנים ארוכות.