מתמודדים עם ליחה שלא עוזבת? ובכן, אתם לא לבד. מדובר בתופעה שכיחה שמתרחשת הן אצל מבוגרים והן אצל ילדים והיא משיעה באופן משמעותי על איכות החיים, בעקבות שיעול טורדני לצד חוסר נוחות שמגיע לידי ביטוי בעקבות הצטברות של ליחה במעברי האוויר. אם גם אתם רוצים להיפטר מליחה אבל מתלבטים איך לעשות זאת, בחרנו להציג ארבע טיפולים טבעיים שעשויים לסייע לכם, כחלק מהבנה כי מדובר בתופעה שבה ניתן לטפל, גם באופן טבעי.
חדר מלח
אם אתם סובלים מליחה ותוהים לעצמכם איך אפשר להיפטר מליחה? אחת מהדרכים לעשות זאת היא באמצעות טיפול טבעי המתבצע בחדר מלח. חדר מלח הוא חדר המכיל כמויות גבוהות של מלח טבעי המדמה מערת מלח. שהייה בחדר מלח כזה מהווה דרך מצוינת להיפטר מליחה בעקבות חדירה של מלחים אל תוך דרכי הנשימה, וזאת מתוך מטרה לסלק את הליחה ובהתאם לכך לאפשר נשימה חלקה וטובה יותר. רצוי לבקר בחדר הזה מספר פעמים ואף להביא איתכם עזרים כמו למשל ספר, כל זאת מתוך מטרה לנצל את השהות לטובת יצירה של טיפול טבעי בליחה.
שאיפת אדים חמים
דרך מצוינת לטפל בליחה יכולה להתבצע אצלכם בבית ואפילו באופן קל ופשוט יותר מכפי שחשבתם. כל מה שצריך לעשות הוא להיכנס למקלחת ולשאוף את האדים החמים, כחלק מפתיחה של מעברי הנשימה ואף לשחרר את הלחץ שמצטבר באזור הסינוסים. בנוסף, ניתן להשתמש בשמנים אתריים בזמן המקלחת באמצעות טפטוף של שמני אתרי כמו למשל שמן קינמון או שמן אקליפטוס הידועים כמסייעים לטובת יצירה של השפעה חיוביות מאוד בכל הקשור לפתיחה של מעברי האוויר, כחלק מהתמודדות עם סינוסיטיס.
בישול של אגס
טכניקה קדומה שבה היה נהוג להשתמש מזה אלפי שנים בארצות המזרח כולל בישול של אגסים בתוך מים, ולאחר שהאגסים רותחים לשתות אותם כחלק מניקוי של דרכי הנשימה אבל גם אפשרות לסילוק של הליחה אשר מצטברת באזור הסינוסים כמו גם האף. בנוסף, חשוב מאוד להרבות שתייה של מים קרים לאורך כל שעות היום, כחלק מהבנה כי חלק מההתמודדות עם התופעה הזו כולל גם הפחתה של קפאין ואלכוהול לצד שתייה מרובה של מים.
שימוש בבצל חי
טיפול טבעי מתבצע באמצעות בצל אשר ידוע מזה אלפי שנים כבעל נטייה מוגברת לספיחה, ועל כן אפשר לחצות את הבצל לשניים ולהניח אותו בסמוך למיטה. למרות הריח העז, מדובר בטכניקה טבעית שעשויה לסייע לטובת שחרור של הליחה. אומנם הריח עשוי להיות חזק ולא נעים, אולם מדובר בדרך טבעית לסילוק של הליחה באופן טבעי, כאשר ההמלצה היא לבצע את התהליך הזה עם הבצל לפחות מספר פעמיים בשבוע, ומיד לאחר מכן לאוורר את החדר.
לסיכום
באמצעות הסקירה אותה הצגנו לכם כאן, גם אתם תוכלו להיעזר בשיטות טבעיות לטובת התמודדות עם ליחה, בייחוד אם מדובר בליחה כרונית. יחד עם זאת, זכרו כי כל החלטה לגבי טיפול צריכה להתבצע בלווי של רופא מומחה אף אוזן גרון, כחלק משילוב של תרופה טבעית לצד טיפול קונבנציונלי שנועד לטובת סילוק של הליחה ובהתאם לכך יצירה של איכות חיים משופרת, בוודאי כאשר לוקחים בחשבון את ההשפעות של הליחה על איכות החיים – גם בקרב מבוגרים וגם בקרב ילדים.
המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, ואין לראות בו חוות דעת רפואית ומקצועית. כדי לקבל את המענה המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.