סידורי הלוויה: זה מה שאתם צריכים לדעת ברגעים הקשים

ברור לכל שהפרידה מאנשים יקרים ואהובים היא חלק בלתי נפרד מהחיים של כולנו. בשלב הזה כמובן, על אף האבל והקושי שהם ברורים ומובנים, יהיה עלינו לגייס כוחות נפשיים ולדאוג לטקס ההלוויה עבור היקירים שלנו. נכון, זה לא נעים לחשוב על זה אף פעם, אבל בהחלט עדיף להכיר את הנושא ולהיות מוכנים לרגע האמת מאשר להגיע לנקודה הזו מבולבלים ולא מוכנים. בדיוק בגלל זה אנחנו רוצים לדבר על הנקודות החשובות ביותר שצריך לקחת בחשבון ומאחלים לכם שהתקופה תעבור בנחת יחסית ושתקבלו תמיד את כל התמיכה שאתם צריכים מהסביבה הקרובה שלכם.

בשעת הפטירה

במקרים של פטירה בבית יש להזמין רופא שיקבע את המוות ואת שעת המוות ויכין הודעת פטירה מסודרת, ניתן להזמין את רופא המשפחה או ניידת של מד״א. כמו כן יש להתקשר למשטרה ושוטר צריך להגיע ולהוציא אישור כי מדובר בפטירה מסיבות טבעיות (עניין פרוצדורלי בלבד). אם הפטירה התרחשה בבית החולים אז התהליך הוא קצר יותר ונעשה כמובן שם. אם אתם תושבי המרכז ומחפשים מצבות ברחובות והסביבה מומלץ לפנות לעסק הזה ואנו ממליצים לעשות זאת כבר לאחר הסידורים הראשוניים הללו מפני שלוקח זמן מסוים להכין את המצבה שתונח 30 יום לאחר הקבורה ואם אתם רוצים עיצוב מיוחד חשוב לדאוג לכך בהקדם.

מתכוננים להלוויה

לאחר שתקבלו מהרופא את תעודת הפטירה יש להגיע ללשכת הבריאות המחוזית לקבלת רישיון קבורה. מכאן יש לשוחח עם חברת קדישא הרלוונטית למקום המגורים, זו שולחת אמבולנס לפינוי הנפטר עד להלוויה. בשבתות ומועדים כשחברת קדישא לא עובדת יש ליצור קשר עם המשרד לשירותי דת במספר *0120.

 

 

 

מקום הקבורה ומועד ההלוויה

מי שנפטר בישראל זכאי להיקבר באזור מגוריו ללא תשלום. אם המשפחה מעוניינת בקבורה אחרת מזו שהוצעה על ידי חברת קדישא יהיה עליה לשלם בהתאם למחיר שייקבע. בשלב הזה חשוב גם לבצע תיאום למועד ההלוויה מול חברת קדישא ולציין אם יש סיבה מסוימת לדחייה (למשל קרוב משפחה מחו״ל שרוצה להגיע). מומלץ בהחלט לפרסם את ההלוויה איפה שרק אפשר, כמובן באמצעים דיגיטליים כדי שכולם יוכלו לדעת ולבוא לקחת חלק, אבל כדאי לתלות מודעות אבל בשביל אנשים מבוגרים יותר שלא חשופים לערוצי התקשורת הדיגיטליים. שימו לב שהשינוע של הנפטר אל בית העלמין הוא שירות ללא עלות נוספת אלא אם כן מדובר על בית עלמין אחר מרוחק יותר.

לאחר שכל הסידורים הטכניים נסגרו אפשר בהחלט לקחת כמה דקות ולחשוב על הספדים שתרצו לשאת ועל אנשים שתרצו להתקשר אליהם ולבשר להם באופן אישי.

אל תשכחו גם לארגן את השבעה

זכרו שמיד לאחר ההלוויה ירצו להגיע הרבה אנשים לנחם. חשוב לדאוג לסדר וניקיון בבית מבעוד מועד וחשוב גם לדאוג לכיבוד ומזון לפחות ליום הראשון (אחריו בדרך כלל דואגים האורחים, החברים ובני המשפחה לדברים האלו). אם יש צורך אפשר בהחלט להיוועץ באיש דת בזמן הזה וזה בהחלט עשוי לעזור.

אנו מאחלים לכם שלא תדעו עוד צער. זה בהחלט נראה קשה לדאוג לדברים הללו כשאדם קרוב הולך לעולמו, אך צריך לזכור שזה גם מסיח את הדעת ועוזר להתמקד בעניינים טכניים ולכן חשוב לדעת מראש אילו דברים צריך לעשות.

מאמרים אחרונים

גאווה ישראלית

נגישות