המדריך להכנה מהירה במיוחד: מה אפשר להכין במיקרו?

מכשיר המיקרוגל הפך לחלק בלתי נפרד מהמטבח של כל משפחה ישראלית. אם התרגלתם לחמם את שאריות האוכל במיקרו, בוודאי תופתעו לשמוע כי באמצעות המכשיר האלקטרוני הזה ניתן להכין מגוון גדול של מאכלים, באופן קל ומהיר הנמשך מספר דקות. בשביל לסייע לכם לנצל את המיקרו, להלן מדריך מקוצר להכנה מהירה אוכל, ממש כמו מקצועניים אמיתיים:

אורז

בתוך קערה המיועדת למיקרו מערבבים כוס אחת של אורז ביחד עם שלוש כפות שמן זית ומעט מלח. מוסיפים שתי כוסות של מים רותחים, מערבבים ומחממים במיקרו למשך כרבע שעה עד עשר דקות. מוציאים, מערבבים שוב ומכניסים לעוד כעשר דקות, עד שהאורז מוכן. מערבבים את האורז עם מזלג – ויש לכם אורז מושלם במינימום מאמץ. שימו לב כי אפשר גם לתבל את האורז עם עשבי תיבול או להוסיף ירקות מאודים, כל זאת מתוך מטרה לשדרג את האורז .

קוסקוס

בפחות מעשר דקות עבודה אפשר להכין קוסקוס מושלם. בתוך קערה המיועדת למיקרו מערבבים סולת ביחד עם 3/4 כוס מים פושרים עד שכל הנוזלים נספגים. בשלב הבא נאדה את הקוסקוס במיקרו למשך כארבע עד חמש דקות ולאחר מכן נוציא ונערבב היטב באמצעות כף. לאחר מכן מוסיפים מלח, פלפל וסוכר ביחד עם חמש כפות של שמן זית ומערבבים. מכניסים את התערובת לאידוי נוסף של שלוש דקות ביחד עם מים רותחים לאידוי, מוציאים, מפוררים באמצעות מזלג ומגישים.

המדריך להכנה מהירה במיוחד: מה אפשר להכין במיקרו?

סופלה

בתוך כוס קטנה מכניסים 2 כפות קמח, חצי כפית של אבקת אפיה, כפית קקאו וכף שמןן ומערבבים. מוסיפים טבלית שוקולד שאוהבים ומניחים באמצע. מכניסים לדקה במיקרו ומוציאים להגשה. שימו לב כי ישנן ורסיות רבות מתכון הזה כולל שימוש בממרח נוטלה לטובת העצמת הטעמים, אולם שימו לב כי מאחר ומדובר באפייה קצרה נדרש לוודא כי התהליך מתבצע תוך שימת דגש על אפייה מלאה ועל כן בדקו היטב כי בסיום של הסבב האחרון הסופלה אפוי ורותח.

מקרוני

מוסיפים לתוך ספל המותאם למיקרו חצי כוס פסטה מסוג מקרוני, 3/4 כוס מים ומח לפי הטעם. מכניסים לשתי דקות מיקרו, ומערבבים. לאחר מכן נכניס לעוד 2 דקות, ובשב הבא מערבים ומוסיפים 3 כפות של גבינת צ'דר. מכניסים למיקרו לשלוש עד חמש דקות, מוציאים ומגישים, כאשר אפשר בהחלט גם להוסיף גבינה מגוררת מעל לטובת העצמת הטעמים.

לסיכום, באמצעות מיקרו אפשר להוציא מטעמים משובחים במינימום מאמץ ובמקסימום טעם. שימו לב כי כל מיקרו הוא שונה בעוצמת החום שלו, ועל כן מומלץ לבצע קודם כל טסט בשביל לבדוק את הפולסים של המיקרו וכן להיעזר במדרכים מצולמים ברשתות החברתיות, כל זאת מתוך מטרה להפוך את תהליך הבישול באמצעות מיקרו לקל, פשוט וטעים. שיהיה בתאבון!

מאמרים אחרונים

גאווה ישראלית

נגישות