בוחרים חכם – מתקינים בבית תריס חשמלי

שילוב אוטומציה ומחשוב בתפעול הבית, הוא מה שנהוג לכנות בשם "בית חכם". במסגרת תחום חדש יחסית זה, ישנם אלמנטים רבים במבנה אשר ניתן להתאים ולשכלל. אחד הבולטים והפופולריים שבהם, הוא התריס. כיצד התריסים משתלבים בנושא הבית החכם? כיצד הבית החכם יכול לשפר את תפקודם? מה הן התועלות המעשיות בכך עבורכם? אילו סוגי תריסים משמשים לכך? ומה עוד כדאי לדעת בהקשר זה?

במבט כללי

גישת הבית החכם, עשויה לספק תועלות רבות. כללית וגם בהקשר של התריסים באופן ספציפי, תיהנו בצורה כזו משיפור הנוחות וקלות ההפעלה. כמו כן, ייפתחו בפניכם אפשרויות ניהול חדשות, כפי שנרחיב בהמשך. למעשה התקנת תריס חשמלי הוא פתרון טכנולוגי מעולה, אפילו לנושא אבטחת המבנה. הדבר מתבטא בשיפור האבטחה בעזרת  גלאי פתיחת תריסים, אשר יודע לזהות גם פתיחה חלקית של התריס. במבט כללי, מדובר גם על שדרוג של הבית כולו ועל השבחתו כנס כספי.

ידני, חשמלי ומרחוק

התקנת תריס חשמלי, משדרגת את התריס מהפעלה ידנית, להפעלה באופן חשמלי. באופן בסיסי, זה אומר הפעלה באמצעות מפסק, אשר נמצא ליד התריס עצמו. ניתן לקחת זאת שלב אחד נוסף קדימה, עם הוספת מנגנון חשמלי לשליטה מרחוק, כולל באופן אלחוטי. אגב, גם במצב המשוכלל ביותר של תפעול מרחוק, ניתן לשמור על היכולת להפעיל את התריס באמצעות מפסק פשוט שנמצא לידו.

 

 

תסריטי שימוש מתוחכמים

מעבר לתועלות שהזכרנו קודם, תועלת נוספת ובולטת במיוחד של הבית החכם היא ניהול מרוכז ומתקדם. בהקשר לתריסים חשמליים, ניתן להמחיש זאת עם הדוגמה הבאה: שומרי שבת יוכלו לכוון את המערכת באופן כזה, שהיא תעשה בשבת דברים מסוימים באופן אוטומטי, מוגדר מראש. כולל פתיחת וסגירת תריסים. כל זאת כמובן, באופן "כשר" לגמרי. מוצרי חברת סומפי למשל, הם מבחינה זו באישור מכון צומת. ניתן לחשוב על כך, כעל "שעון שבת" משודרג.

באיזה סוג תריס מדובר?

לרוב, תריסים חשמליים הם תריסי גלילה. אלה תריסים אשר מספקים פתרון מצוין, למגוון מטרות חשובות: הצללה, שליטה בכמות האוויר הנכנס דרכם, פרטיות, אבטחה, השפעה על הטמפרטורה במקום ועוד. תריסי הגלילה עצמם, מחולקים לסוגי משנה שונים (תריס שלב מוקצף, תריס שלב משוך, תריס אור) והמנגנון החשמלי יותאם לכך. ניתן להתקין את מנגנון גלילת התריסים באופנים שונים, בהתאם למבנה ולרצון הלקוח, באופנים שהם יותר או פחות סמויים.

הרכיבים שכלולים

מבחינת השליטה בו, תריס חשמלי זקוק גם למשדר, מפסק ושלט לשם שליטה מרחוק. אם משהו יפריע לתנועת התריס, המערכת תזהה זאת באמצעות עינית מיוחדת ותעצור אותה. אם מדובר על תריס בחניה פרטית, המנגנון יכלול מפסק משוריין, להפעלה באמצעות מפתח נשלף. חשוב לזכור, שמערכת בית חכם היא מערכת גמישה מאוד. ניתן לשלב בה רכיבים שונים, קצת בדומה ללגו, בכדי לאפשר תכונות ותסריטי שימוש שונים. למשל:

  • חיישני אור – חיישנים אשר מזהים את מצב האור מחוץ למבנה, בכדי לפתוח או לסגור את התריסים באופן שמתחשב בכך.
  • חיישני רוח – אם יש רוח חזקה בחוץ וחיישנים מתאימים מזהים זאת, ייתכן שתרצו לסגור את התריסים.

כמובן, הניהול המרכזי של הבית החכם יוכל לשנות את מצב התריסים, גם לפי זמנים שהגדרתם מראש. אפשרות בסיסית נוספת, היא הפעלה מרחוק. למשל, כאשר אתם קרובים לבית, כחלק מאוסף פעולות שהגדרתם לביצוע במקביל.

לסיכום

התקנת תריס חשמלי בבית, עשויה לשדרג אותו משמעותית. גם לגבי התקנת התריס בפני עצמו ובמיוחד, כחלק ממערכת בית חכם.

מאמרים אחרונים

גאווה ישראלית

נגישות