מטבע דיגיטלי או Cryptocurrency, הוא בין המונחים הבולטים שהציבור שומע בשנים האחרונות, בכל הנוגע לחידושים במחשוב. זהו גם אחד הנושאים היותר מבלבלים ומסובכים מבחינה טכנית. איך מטבע יכול להיות "דיגיטלי"? מה זה אומר בכלל? האם ניתן לסמוך על מטבע כזה, שאיננו מוחשי כמו המטבעות והשטרות שבארנק שלכם? ומה זה ארנק דיגיטלי? האם גם אתם יכולים להרוויח הרבה כסף ומהר, באמצעות השקעה בביטקוין? לפניכם כמה תשובות בסיסיות, שיעזרו לכם לעשות סדר בנושא זה ולהבין.
למעוניינים לסחור
ראשית, נציין כי מי שמתעניין בהשגת רווחים מתחום זה, יצטרך להפשיל שרוולים ולהתחיל ללמוד לעומק. מדובר בנושא מורכב ואין כאן כסף קל ומהיר. עם זאת, ניתן להרוויח במסגרתו, כפי שניתן להרוויח במסחר בבורסה באופן רגיל. אך בדומה למסחר במניות, גם כאן חייבים לדעת היטב מה עושים, עוד לפני שמתחילים. באמצעות קורס מסחר קריפטו, תקבלו נקודת התחלה מצוינת לכך. כיצד סוחרים במטבעות דיגיטליים, כיצד יודעים באילו מטבעות דיגיטליים כדאי להשקיע בכדי להרוויח, כמה ניתן להרוויח בפועל ובאילו שיטות, מה זה מסחר אלגוריתמי, בקורס תלמדו כל זאת ועוד ואף תתרגלו בפועל מסחר במטבעות מיוחדים אלה.
כמה מושגים בסיסיים
תחום זה עשיר במונחים מסובכים, אשר מרתיעים רבים וזה מובן. במיוחד כאשר מוצגים דברים שונים, על בסיס שילוב כמה וכמה מושגים כאלה. מי שמתעניין בכניסה לתחום המטבעות הדיגיטליים כמשקיע, חשוב במיוחד שיבין במדויק במה מדובר. מומלץ להתחיל, מהתעמקות במושגי יסוד כגון
- מטבע דיגיטלי – מטבעות וירטואליים בלבד, אין לגביהם מטבע פיזי. מטבעות אלה, מכונים גם מטבעות מבוזרים.
- ארנק דיגיטלי – אז היכן הם מאוחסנים? ב"ארנק דיגיטלי". מדובר באופן בסיסי בתוכנה, שמנהלת את השימוש במטבעות דיגיטליים.
- בלוקצ’יין – מאחורי הקלעים של המטבעות הדיגיטליים, נמצא מנגנון טכני מורכב למדי שמכונה מנגון בלוקצ’יין. מנגנון זה, מנהל למעשה את רישום הבעלות על המטבעות. הזכרנו קודם לכן מטבעות "מבוזרים" – כינוי זה, נובע מכך שבלוקצ’יין מחזיק את המידע באופן "מבוזר", על פני מחשבים רבים – מחשבי משתמשי המטבע.
הסבר ורקע כללי
בהמשך למונחים אלה, הנה עוד כמה מילות הסבר ורקע על התחום:
איזה מטבעות יש?
בשנים האחרונות רואים הופעה של מטבעות דיגיטליים חדשים רבים. שם ידוע במיוחד ותיק יחסית הוא ביטקוין, אך הוא לא היחידי. יש נוספים ולמעשה רבים מאוד, כגון אתריום. כל אחד מהם הוא “סיפור” שונה בפני עצמו, עם התבססות על טכנולוגיה כזו או אחרת, רקע מיוחד לגבי יצירתו וכן היסטוריה ומצב נוכחי מבחינת הצלחתו בשוק.
מי בעצם מנהל את העסק?
שאלה טובה והתשובה מעניינת: אף אחד. אין גוף מרכזי שמנהל את המטבעות הדיגיטליים. זהו היבט חשוב ומעניין, שלא כאן המקום להרחיב לגביו. עם זאת, מדינות שונות בהדרגה מקדמות התייחסות רשמית אליו, כולל בהקשר מיסוי. למי שמתכוון לעסוק בכך, מומלץ כמובן להתעמק בנושא זה במצבו העדכני, בהקשר הישראלי.
מה לגבי אבטחה?
המטבעות מאובטחים באמצעות הצפנה / קריפטוגרפיה. עם זאת, בהחלט ניתן לפרוץ לפלטפורמות מסחר ובורסות בתחום זה. הדבר קרה ויותר מפעם אחת, עם נזקים גדולים למשקיעים.
מה לגבי פרטיות?
למרות הרישום המוקפד ועובדת היותו פומבי, ישנה אנונימיות לגבי זהות הבעלים על כל מטבע.
לסיכום
מדובר בהחלט בתחום מעניין ואפילו רווחי באופן פוטנציאלי. לכולנו כדאי להכיר אותו עקרונית ולמי שמעוניין להשקיע בכך, כדאי להתעמק באופן מאוד רציני ושיטתי.